2019-02-25 07:16:25• hírek • x

Biztos felvásárlót keresel az uborkatermésre? Mutatjuk, mi a megoldás

Szívesen belevágnál az uborkatermésztésbe, de félsz, hogy nem találnál portékádra vevőt? Esetleg időd nem engedi, hogy a piacokon ácsorogj vásárlóra várva napestig? Ha a válaszod egyértelműen „igen”, akkor mutatunk egy olyan megoldást, mellyel megannyi felesleges körtől és stressztől mentesítheted magad.

A Konzervgyár Kft. 2010-ben kezdte meg tevékenységét, s már a kezdeti pillanattól kezdve az volt a célja, hogy közvetlenül a termelőktől vásárolja fel a nyersanyagokat. Ennek érdekében a cég azonnal a termelőkkel köti meg a szerződéseket, kihagyva a láncból a helyzetet sokszor csak bonyolító közvetítőket. S hogy miért is előnyös a termelők számára ez a kapcsolat? Mivel így piacképes áron és gyorsan adhatnak túl portékáikon anélkül, hogy a piacolniuk vagy házalniuk kellene.
 

A céggel való együttműködés másik nagy előnye pedig abban áll, hogy a Konzervgyár Kft. nem csak felvásárolja a megtermelt uborkát, hanem nagyban segíti is mindazokat, akik a szerződés megkötése mellett döntöttek. A cég ugyanis a termeléshez szükséges eszközöket és alapanyagokat is a termelők rendelkezésére bocsátja. Ebbe beletartozik a palánta, a műtrágya, a növényvédő szerek is, mi több, ha szükséges, szakmai tanácsokkal is segítik a jelentkezőket.
 

A cég képviselője a Szatmár.ro-nak elárulta, a tavalyi évben igencsak eredményes volt a termelőkkel folytatott együttműködés. Több mint 150 gazdálkodó kereste fel őket a 2018-as szezonban, s a közös munka révén nem kevesebb mint 1 millió kilogramm, azaz 50 kamionnyi jó minőségű uborka érkezett be a Konzervgyár Kft. raktáraiba. A rakomány innen 2-3 napon belül átkerül a feldolgozó üzemekbe, így sokak kedvenc zöldsége még frissen, kifogástalan állapotban kerülhet a befőttes üvegbe.
 

Mint kiderült, ebben a szezonban a tavalyinál magasabb áron tudják majd felvásárolni az szemölcsös csemegeuborkát. A 3-6 centiméteres zöldségek kilónkénti ára 3,26 lej lesz, a 4-7 centis uborka kilogrammjáért pedig 2,48 lejre számíthat a termelő. Az 5-8 centimétereseknek kilóját 2,09 lejes áron veszi át a cég, a 6-9 centiseket pedig 1,96 lejért. A nagyobb, 9-12 centisek kilogrammjáért 1,04 lejt lehet kapni, a legnagyobbakért, a 12-14 centiméteres uborka kilójáért pedig 0,20 lejt.
 

Amennyiben Szatmár, Szilágy, Máramaros vagy Bihar megyében laksz, és úgy érzed, szívesen vágnál bele az uborkatermesztésbe, akkor nincs más dolgod, mint felvenni a kapcsolatot a biztos felvásárlóval, a Konzervgyár Kft.-vel. Érdeklődni és jelentkezni a sckonzervgyar@yahoo.ro címen vagy a 0744 400 137-es telefonszámon lehet, de személyesen is meg lehet ezt tenni Nagykárolyban, a Calea Mihai Viteazul 121/E szám alatt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: